Új Magyar Gárda - Baranya Megye

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Megyei honlapok

 

Naptár

2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 

Hírek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

2014.06.08 ÚMGM Baranya megyei Mecseki Láthatatlanok szakasza

iqharcos  2014.06.08. 17:56

Megye napot tartottunk fizikai állóképesség felméréssel egybe kötve!
Utána a közel jövő programjait beszéltük meg,majd csapatépítés-közös ebéd elfogyasztásával.

TRIANON 1920 Június 4.

iqharcos  2014.06.04. 17:11

 

 

 

 

Trianoni megemlékezés-Nagykanizsa

iqharcos  2014.06.01. 16:07

A Somogy megyei és Zala megyei Bajtársakkal 

A Baranya megyei Mecseki Láthatatlanok

megemlékezést tartottak a Nagykanizsán lévő Trianon szobornál.

A Megemlékezés után átsétáltunk 

a Kettős kereszthez.

A rendezvény után csapat építő

Bajtársi közös szalonna sütés és 

vascsora elfogyasztása,

aztán az elözőleg felálított sátrainkban

másnap reggel indultunk haza.

 

Buda visszafoglalása (forrás: Múlt-kor történelmi portál)

iqharcos  2014.05.21. 17:45

A tavaszi hadjárat csúcspontja volt 

Buda 

visszafoglalása

 

Muhi csata

iqharcos  2014.04.10. 21:01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

muhi csata a magyar történelem egyik jelentős csatája, egyben a tatárjárás legemlékezetesebb összecsapása volt. 1241április 1112-én Muhi mellett (ma: Borsod-Abaúj-Zemplén megye) a tatárok döntő vereséget mértek IV. Béla király seregére.

 

A csata lefolyása

Miután a magyar hadsereg legnagyobb része összegyűlt, a király Ugrin érsek ösztönzésére elhagyta Pestet és a tatárok ellen indult. E hírre Batu kán magához rendelte szanaszét portyázó csapatait, és a magyar hadsereg előtt lassan visszavonuló tatárhadat a Sajó bal partján, a Sajó, Hernád és Takta által képezett szögletben központosította. Vele szemben, a Sajó jobb partján elterülő muhi pusztán ütött tábort a magyar hadsereg. A király a tábort a Sajó ezen szakaszán található egyetlen híddal szemben állította fel. A Sajó a tavaszi hóolvadások következtében természetes védelemül szolgált. Átkelési lehetőség vagy a hídtól felfele lévő gázlón volt lehetséges, vagy lefelé a torkolatvidéke felé, ahol a Tisza duzzasztó hatása miatt megcsendesedik. A híd képezte a folyón az egyetlen biztonságos átkelés lehetőségét, amelyet egyik fél sem rombolt le. Béla hadában voltak nehézpáncélos lovasok mellett könnyű lovasok (részben besenyők), templomos vitézek, sőt talán szerbek is.
 
Hogy a rendkívül mozgékony ellenség meg ne lephesse, Béla a magyar csapatokat egy tömegben csoportosította. Sátor sátor mellett állott, az egész tábort szekérvár vette körül. A magyarok hosszadalmas ellenállásra is felkészültek, mert a szekereket nem csak összeláncolták, hanem közötte pajzsfalakat is képeztek. A tábor (feltehetően a rendelkezésre álló szekerek korlátozott száma miatt) aránylag kis térre szorítva készült, emiatt a magyar hadsereg a döntő pillanatban nem volt képes kifejlődni, harcrendbe állni. Rogerius feljegyzése alapján még az ellenséggel szemben, a döntő csata küszöbén sem szűnt meg az egyenetlenség, a háborgás a király ellen: „Azt akarták, hogy a király csatát veszítsen, hogy aztán kedvesebbek legyenek a király előtt, hogy inkább megbecsülje őket s kinevették a királyt, midőn ez a Sajó partján átvezető híd védelmére felváltva ezer embert rendelt.”
 
 
 
A muhi csata vázlata
A mongol vezérek látva, hogy a magyarok csak védelemre gondolnak, támadólag léptek fel.Április 11-én éjjel megtámadták a hidat. A hídon azonban csak korlátozott számban lehetett átjutni, így viszont a hidat kisebb egységekkel is biztonságosan lehetett védeni. Egy orosz szökevény elárulta a mongolok tervét, így Kálmán herceg, a király öccse és Ugrin érsek a hídon már átvonulni kezdő mongol csapatokat heves csatában visszanyomta. A mongolok ezért visszavonultak a folyó túl partján lévő szálláshelyükre, a magyarok pedig a saját táborukba vonultak nagy elégedettséggel, abban a hitben, hogy megnyerték a csatát. Kisebb őrséget hagytak a hídnál. Batu főserege hajnalban újra támadott, de most már kőhajító gépeket is bevetett a folyó túlpartján az első sikertelen mongol támadás során igen eredményesen működő, a mongoloknak nagy veszteséget okozó magyar számszeríjászok elűzése, távoltartása érdekében. A mongol támadás most is a hídon kezdődött, de ezalatt a Szubutaj által vezetett mongol csapatok a jobbszárnyon a Sajón gázlót találtak, amin átkeltek. A magyar seregnek ekkor már kétirányú támadást kellett kivédenie, így Batu főerői egyre nagyobb számban tudtak átkelni a hídon. Kálmán herceg és Ugrin érsek vezette magyar seregek, a templomosokkal az oldalukon sikerrel vették fel a harcot Batu ellen. A csata végkimenetelét végül a mongol erők jobbszárnyán érkező Szubutaj lovas egységei fordították a mongolok felé. A jobb szárny késedelmes érkezéséig jelentős veszteségeket szenvedtek a mongolok, a kínai évkönyvek szerint Batu már fontolóra vette csapatai visszarendelését a veszteségek miatt. Itt lelte halálát Batu páncélos testőrségén

Délvidék magyar uralom alatt 1941–1944 A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

iqharcos  2014.04.10. 20:54

Legszebb Magyar ellenállás bőséges gyermekáldás !

iqharcos  2014.03.31. 18:57

Legszebb Magyar ellenállás bőséges gyermekáldás.

Bajtársunknak 3 hete fia született.

Otthonukban kerestük fel őket,hogy tiszteletünket tegyük és gratuláljunk neki

és családjának Botond nevű fiához!

Szőcs Norbert és Hegedűsné Kovács Enikő lakossági fóruma Véménden és Martonfán

iqharcos  2014.03.23. 16:47

Meg hívott vendégként vettünk részt.

 

 

 

Március 15

iqharcos  2014.03.14. 21:01

1848–49-es forradalom és szabadságharc

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig.[4] Eredményességét mi sem mutatja jobban, mint hogy csak a cári Oroszország beavatkozásával lehetett legyőzni, amelynek soha ekkora hadserege addig nem járt még külföldön.[5] Gyakorlatilag az 1848-49-es harc a magyar nemzet történetének leghíresebb háborús konfliktusa is.

Kárpátalja visszatér.

iqharcos  2014.03.14. 20:44

2014.03.01 Szigetvár Vona Gábor lakossági fórum

iqharcos  2014.03.01. 21:36

Az Ú.M.G.M.

Baranya megyei

Mecseki Láthatatlanok 

szakasza

Szigetváron meghívott vendégkén részt vett 

Vona Gábor 

lakossági fórumán.

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja

iqharcos  2014.02.24. 09:02

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (szokásos említése: A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja) megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én tartják a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapját, annak emlékére, hogy Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták.

Lakossági fórum Volner Jánossal Mohácson és Kozármislenyben

iqharcos  2014.02.24. 00:01

Az

Ú.M.G.M.

Baranya megyei

Mecseki Láthatatlanok szakasza

meghívott vendégként részt vett Volner János és Szöcs Norbert 

Mohácson rendezett lakossági fórumán.

Majd a rendezvény után részt vettünk Kozármislenyben Gyimesi Gáborral tartott 

fórumán is.

Részletesen beszélt a Jobbik Magyarországért Mozgalom

szociális,gazdasági és rendvédelmi programjáról,

a résztvevők megelégedéssel,egyetértéssel hallgatták mind két helyszinen,amiről bizonyságot adtak

a fel tett kérdések és hozzászólások.

 

 

Mátyás király születésének év fordulója (Kolozsvár, 1443. február 23. – Bécs, 1490. április 6.)

iqharcos  2014.02.22. 12:12

I. Mátyás magyar király

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Hunyadi Mátyás (Kolozsvár1443február 23. – Bécs1490április 6.magyar király. Nevezik Corvin Mátyásnak, az igazságos Mátyás királynak, hivatalosan I. Mátyásnak, de a köznyelv egyszerűen mint Mátyás királyt emlegeti. Neve latinul és németül Matthias Corvinus, olaszulMattia Corvino, szlovákul: Matej Korvín vagy Kráµ Matej, csehül: Matyáą Korvín, horvátul és szlovénül: Matija Korvin, lengyelül: Maciej Korwin, szerbül: Матија Корвин, románul Matei/Matia Corvin. Aláírásában a Mathias Rex (Mátyás király) tűnik fel. Magyarországon 1458&nbs

Wass Albert halálának évfordulója.

iqharcos  2014.02.17. 06:21

Szentegyedi és czegei gróf Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. – Astor, Florida, 1998. február 17.)

erdélyi magyar író és költő.

Magyarországon csak halála után fedezték fel Wass Albertet mint az erdélyi magyar irodalom nagy alakját. Ő a magyar irodalom ellentmondásos figurája, a hivatalos irodalomtörténet mintha tudomást sem venne róla, miközben vannak, akik a legnagyobbak között emlegetik, és masszív, politikai felhangoktól sem mentes kultusz alakult ki körülötte mind Erdélyben, mind Magyarországon. Egyik leghíresebb könyve a Kard és kasza, amelyben több generáción keresztül tekinti át a magyar történelmet, 1050-től egészen a jelenkorig, a saját, ősi nemzetségének történetén keresztül. Wass Albert 1944-től Németországban, majd 1952-től haláláig az Amerikai Egyesült Államokban élt. Nicolae Ceaușescu elnökségének éveiben Romániában betiltották a könyveit,[1] 1985 őszén pedig értesítést kapott az Interpoltól, hogy Nicolae Ceaușescu Securitate-ügynököket küldött át az Amerikai Egyesült Államokba diplomataként a washingtoni nagykövetség és a clevelandi konzulátus mellé. Az értesítés szerint „Ezeknek egyik feladata az, hogy engem eltegyenek láb alól" – írta Wass Albert.[2]
Műveit Magyarországon a rendszerváltás óta jelentetik meg, korábban itt szinte ismeretlen volt.[3]
Irodalmi munkásságának kritikai feldolgozása ma is folyik. Népszerűsége az 1990-es évek végétől az erdélyi olvasók mellett a magyarországi olvasóközönség körében is folyamatosan növekszik. 2005-ben A Nagy Könyv című magyarországi felmérésben az egyik legkedveltebb magyar írónak bizonyult: A funtineli boszorkány című művét [4] az olvasók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé választották, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel: az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2014.02.15 Jobbik kampány nyító rendezvény Miskolc

iqharcos  2014.02.16. 12:06

 

2014.02.09. Egerág lakossági fórum/Szőcs Norbert-Sass Zoltán

iqharcos  2014.02.09. 18:18

Sass Zoltán a Rendvédelmi Kabinet alelnöke és Szőcs Norbert tartott lakossági fórumot az Új Magyar Gárda Mozgalom Baranya megyei Mecseki Láthatatlanok szakaszának meg hívott vendégként való részvételével.

 

Horthy Miklós Vitéz nagybányai Horthy Miklós (Kenderes, 1868. június 18. – Estoril, Portugália, 1957. február 9.)

iqharcos  2014.02.09. 09:39

 

 

2014.01.18 Jobbik évad nyitó rendezvény!

iqharcos  2014.01.19. 11:01

Meg hívott vendégek voltunk 

a

Jobbik

2014

évad nyitó rendezvényén.

DON-KANYAR ÁLDOZATAIRA EMLÉKEZTEK PÉCSEN.

iqharcos  2014.01.13. 18:31

A  pécsi JOBBIK ifjúsági tagozata

által rendezett  Don-kanyari megemlékezésre

az Ú.M.G.M

Baranya megyei szakasza 

nem volt hivatalos.

 

 

 

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...