Új Magyar Gárda - Baranya Megye

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Megyei honlapok

 

Naptár

2021. Július
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 

Az Új Magyar Gárda közleménye

Gárdisták, Bajtársak, Magyarok!

A 2009. 07. 11-én Budapesten közfelkiáltással életre hívott Új Magyar Gárda Mozgalom hosszú hallgatás után, megújulva, ismét zászlaja alá hívja a hazafiakat. Mostanáig kellett várnunk arra, hogy végre kimondja a bíróság, az Új Magyar Gárda Mozgalom nem jogutódja a feloszlatott Magyar Gárda Egyesületnek – Mozgalomnak.

Bírósági idézet:

Pesti Központi Kerületi Bíróság

7.B.80.128/2010/2. szám

„A Pesti Központi Kerületi Bíróság Budapesten, 2010. október 13. napján – tárgyaláson kívül – meghozta az alábbi végzést:”

Részlet:

„A vád szerint az I. r. vádlott általános és konkrét utasításokat tartalmazó napi parancsokat bocsátott ki, Szervezeti és Szolgálati szabályzatot alkotott, rendezvények, felvonulások és kiképzési célú összejövetelek szervezésében vett részt, a II. és III. r. vádlott pedig szintén vezető szerepet vállalt és szakaszparancsnokként 2009. november 22. napján felvonulást tartott. E magatartások megítélésekor mindenekelőtt azt kell szem előtt tartani, hogy ezek a feloszlatás okaként megjelölt konkrét magatartások egyikével sem azonosak.

Megállapítható, hogy a vádiratban foglalt napiparancsok, szabályzat, tagtoborzás és avatási ünnepségek, a Gárda kiskunlacházi jelenlétére vonatkozó kijelentések nem tartalmaztak sem valamely kisebbség, etnikum ellen irányuló erőszak kilátásba helyezését, sem olyan jellegű megfélemlítő elemet, mint a korábbi, különböző településeken történt demonstrációk. Nem tekinthető ilyennek a 2/b. vádpontban jellemzett azon felvonulás sem, mely a Nemzeti Hadsereg bevonulására emlékezett, ez ugyanis olyan véleménynyilvánítás, melynek értéktartalmáról a bíróság nem foglalhat állást.

Önmagában a megjelenés, a személyi összetétel azonossága vagy nagyfokú hasonlósága nem indokolja azt, hogy a Magyar Köztársaság hatóságai a büntetőjog eszközeivel akadályozzák valamely feloszlatott társadalmi szervezet vagy társadalmi szervezetnek nem minősülő közösség tagjainak újraszerveződését.

A vádirat alapján vizsgálva az Új Magyar Gárda Mozgalom az egyesülésről szóló törvény 5. §-a alapján létrejött olyan személyösszesség, amely nem azonos a feloszlatott társadalmi szervezettel egyrészt azért, mert nem minősül társadalmi szervezetnek, másrészt azért sem, mert a feloszlatott egyesület és mozgalom törvénysértő működését nem folytatja, így nem tekinthető a feloszlatott társadalmi szervezett leplezett továbbvezetésének sem.

A vádlottak tevékenysége tehát a fenti okok miatt nem minősül a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet vezetésének, így a vádlottak vádbeli cselekményükkel a Btk. 212/A §-ba ütköző bűncselekményt nem valósították meg.Ezért a bíróság a Be. 6. § (3) bekezdésének a) pontja, illetőleg 267. § (1) bekezdés a) pontja alapján ezen bűncselekmény vonatkozásában a büntetőeljárást megszüntette, tárgyalás kitűzésére pedig kizárólag a vádiratnak e határozattal nem érintett része tekintetében kerül sor.”
Budapest, 2010. október 13. napján

dr. Stummer Attila s. k.
bíró

A bírósági döntést az Ügyészség megfellebbezte, de a fellebbezésre a bíróságtól érdemi válasz még nem érkezett, így az elsőfokú bírói döntés értelmében adtuk ki közleményünket.

A Csendőrség visszatért az Új Magyar Gárda Mozgalom kötelékébe. Abba a kötelékbe, mely életet adott neki, és magából soha ki nem vetette.

Több megye jelezte csatlakozási szándékát újra a Mozgalomhoz.

Várjuk minden olyan hazáját szerető és érte tenni akaró hazafi jelentkezését az ujmagyargarda@gmail.com e-mail címen, aki esküjéhez és az eszméhez híven kitartott ezekben a nehéz időkben.

De azon embereket, akik az elmúlt időszakban ármánykodással, mások bemocskolásával, vagy eltaposásával próbálták magukat legalizálni a nemzeti oldalon, nem ajánljuk a csatlakozást. Elmúlt már az idő, mikor egy legyintéssel eltűrtük a mocskolódást. A mai naptól kezdve keményen megtoroljuk azt, ha valaki elárulja vagy elárulta közösségünket. Féljen az, akinek félni valója van. Az elkövetkezendő hetekben a Mozgalom vezetőt választ majd. Addig a Mozgalom vezetését egy háromfős testület végzi.

Tagjai:

- Mészáros István – Országos Csendőrparancsnok
- Török Csaba – Országos Csendőrparancsnok Helyettes
- Ferenci Henrik – Heves megyei vezető

Forrás: http://ujmagyargarda.com


Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!